Touchscreens aanbesteed door Kind en Onderwijs Rotterdam

Uniformering digitale schoolborden leidt tot beter onderwijs

Yellow Way heeft voor Stichting Kind en Onderwijs Rotterdam een Europese aanbesteding van digitale schoolborden begeleid. Dit resulteerde in een langdurige raamovereenkomst waarbinnen periodiek enkele modellen touchscreens worden verheven tot standaard voor alle scholen.

Standaardisering

Kind en Onderwijs wilde de aanschaf van digitale schoolborden aanbesteden voor alle scholen. Omdat er in het verleden geen uniform beleid was op de aanschaf van deze apparatuur werd er een grote diversiteit aan borden gebruikt. Terwijl sommige scholen al touchscreens hadden, was er een groot aantal scholen dat ‘whiteboard’ opstellingen gebruikte. Er waren bovendien grote verschillen in merk, kwaliteit, leeftijd en garantietermijnen. Dit is niet alleen lastig te beheren, maar ook moeilijk voor leerkrachten die regelmatig in een ander lokaal of school invallen. Deze problemen zijn nu verholpen door te kiezen voor één standaard in meerdere formaten en opties.

Meer dan leveren touchscreens

Er is gezocht naar een leverancier die verder gaat dan het leveren van de hardware. Goed advies was belangrijk, bijvoorbeeld met betrekking tot het gebruik van de touchscreens. Ook service en meedenken bij vervanging van apparatuur wogen mee. De centrale rol die de borden in het onderwijs spelen vraagt om een partij die de borden ook kan monteren en onderhouden en die eventueel mensen kan trainen in het onderhoud en gebruik van de apparatuur. Uiteindelijk is deze leverancier ook gevonden. Kind en Onderwijs is erg tevreden met het resultaat van de aanbesteding.

Kind en Onderwijs

Stichting Kind en Onderwijs Rotterdam is een stichting voor christelijk primair onderwijs in de regio Rotterdam. Onder het bestuur van Kind en Onderwijs Rotterdam ressorteren 24 scholen, verdeeld over 31 locaties in (de gemeente) Rotterdam. Deze scholen verzorgen primair onderwijs aan leerlingen van 4 tot 12 jaar. Een drietal scholen verzorgt speciaal basisonderwijs.

Op de scholen van Kind en Onderwijs Rotterdam wordt vanuit de christelijke identiteit onderwijs geboden dat kinderen uitdaagt om al hun mogelijkheden te benutten, niet alleen op het gebied van kennis en prestaties, maar ook op het gebied van persoonlijkheidsvorming. Dat doet Kind en Onderwijs met betrokken medewerkers die hoge verwachtingen hebben van kinderen, ouders, ketenpartners en van elkaar.

Meer informatie over Kind en Onderwijs is te vinden op de website: www.kindenonderwijsrotterdam.nl.

aanbesteden, digitale schoolborden, Europese aanbesteding, touchscreens

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.