Onderwijsinstellingen hebben te maken met inkoop. Sterker nog: met de huidige bezuinigingen begint inkoop steeds belangrijker te worden. Door uw inkoopfunctie te verbeteren kunt u besparen zonder in te boeten op kwaliteit of personeel. Dit geldt voor alle onderwijsinstellingen.

Yellow Way Consultancy heeft ruime ervaring met de combinatie van inkoop en onderwijs en kan toegevoegde waarde leveren als u uw inkoop naar een hoger niveau wilt tillen, als u worstelt met aanbestedingen of simpelweg als u besparingen wilt realiseren.

Samenwerking Verus

Om de kwaliteit van inkoop te verbeteren en kosten te besparen voor het onderwijs werkt Verus intensief samen met Yellow Way. Er zijn afspraken gemaakt over de prijsstelling, de mate van dienstverlening en de te handhaven kwaliteit en service. Hiermee hebben de scholen het voordeel van een inkoopbureau met ruime ervaring in het onderwijs en aantrekkelijke kortingen op de dienstverlening.

Collectieve aanbestedingen

Voor collectieve aanbestedingen in het onderwijs lees je meer op de website van Schoolinkoop.

Inkoopscan voor onderwijs

Door middel van een inkoopscan licht Yellow Way uw inkoopfunctie door. Iedere onderwijsinstelling heeft een inkoopfunctie, formeel of informeel. En iedere inkoopfunctie kan worden verbeterd. Inkopen en bestellen kost uw organisatie ongemerkt veel tijd. Tijd die veel beter besteed kan worden aan het onderwijsproces. Met praktische adviezen en ondersteuning bij de uitvoering laten wij u zien hoe een voor u passende inkoopfunctie tot stand komt.

Inkopen en aanbesteden binnen het onderwijs

Misschien wilt u bepaalde zaken liever laten inkopen. Ook in dat geval kan Yellow Way u helpen. Wij hebben ruime ervaring met inkopen en aanbesteden voor (groepen van) instellingen. Wij kennen de verschillende inkooppakketten binnen het onderwijs goed en zijn zeer ervaren met de Europese aanbestedingswetgeving.

Kennisuitwisseling met onderwijs

Yellow Way verzorgt regelmatig voor groepen van bestuurders, schooldirecteuren, stafhoofden en stafmedewerkers (zoals onderwijsinkopers) een kennisuitwisseling op het gebied van inkopen en aanbesteden zoals bijvoorbeeld voor de PO-Raad, Verus en op de FSR dagen.

Inkoopopleidingen

Omdat blijvende verbeteringen niet voortkomen uit advies alleen, biedt Yellow Way ook inkoopopleidingen voor iedere doelgroep. “Inkoop voor niet-inkopers” is een laagdrempelige cursus waar met name kleinere organisaties snel van profiteren. Voor grotere organisaties kunnen wij bestaande medewerkers opleiden tot (parttime) inkoper, inclusief NEVI diploma’s.

Werving en detachering

Bent u (tijdelijk) op zoek naar een goede inkoper? Wij verzorgen de werving en selectie of lenen tijdelijk een van onze ervaren interim inkopers aan u uit.