Aanbesteden schoonmaak met Best Value Procurement

Schoonmaak op maat dankzij Best Value Procurement aanbesteden

Yellow Way heeft de Openbare Scholengroep Vlaardingen Schiedam geholpen bij het Europees aanbesteden van de schoonmaak. Door aan te besteden op basis van Best Value Procurement werden de nadelen vermeden die met een reguliere aanbesteding op de loer liggen

OSVS zocht een partner in dienstverlening die in staat is om de kwaliteit van de schoonmaak te borgen. Een partij die de consequentie durft te dragen van de service en kwaliteit die het in de aanbesteding heeft aangeboden. De betrokkenheid en verbondenheid van het schoonmaakpersoneel stonden voorop. De sleutelwoorden waren: ontzorging, kwaliteit, flexibiliteit en een optimale prijs-kwaliteitsverhouding.

Best Value Procurement

Om de doelstellingen te bereiken is ervoor gekozen om de principes van Best Value Procurement (BVP of, in het Nederlands, Prestatie-inkoop) toe te passen. Daarmee wordt vooral het onderscheidend vermogen van marktpartijen aangesproken en een andere invulling gegeven aan een samenwerking tussen de opdrachtgever en de opdrachtnemer. De filosofie en methodiek zijn erop gericht om maximale reductie van risico’s te bewerkstelligen en een maximale benutting van de kansen bij de Aanbesteding en uitvoering van de opdracht.

Sturen op doelstellingen

Het resultaat van de Europese aanbesteding is een leverancier die zijn werkzaamheden uitvoert op basis van de gestelde doelen. Het schoonmaakbedrijf bepaalt zelf op welke manier de doelen worden gehaald. Het bestek bevat geen beschrijving van werkzaamheden en frequenties.

OSVS

De openbare scholen voor voortgezet onderwijs in Vlaardingen en Schiedam vormen samen de Openbare Scholengroep Vlaardingen Schiedam (OSVS). Het bestuur van de OSVS vormt het bevoegd gezag van de stichting. Elke school blijft haar eigen identiteit houden, zodat er veel keuzemogelijkheden zijn voor leerlingen en ouders. Samen bieden zij alle vormen van onderwijs: Praktijkonderwijs, Vmbo (met lwoo), Mavo, Havo, Atheneum en Gymnasium. Gezamenlijk zorgt men ervoor, dat onderwijsgeld efficiënt wordt ingezet en krachten worden gebundeld.

OSVS bestaat uit Stedelijk Gymnasium Schiedam, ProNovaCollege, Lyceum Schravenlant, Mavo Schravenlant XL, het Lyceum Vos, het College Vos, de Mavo Vos en de Internationale Vos.

Schoonmaak aanbesteden
Schoonmaak OSVS
aanbesteden, aanbesteding, best value procurement, Europese aanbesteding, schoonmaak

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.