Om competitief te kunnen zijn en blijven is het steeds belangrijker het maximale te halen uit inkoop. Sterker nog: in de huidige economische tijden is verstandig inkopen essentieel om te kunnen blijven ondernemen. Door uw inkoopfunctie te verbeteren kunt u geld besparen zonder in te boeten op kwaliteit of personeel.

Yellow Way Consultancy kan de besparingsmogelijkheden voor u inzichtelijk maken en realiseren.

Op welke wijze kan Yellow Way u van dienst zijn?

Inkoopscan voor bedrijven

Door middel van een inkoopscan licht Yellow Way uw inkoopfunctie door. Daarbij richten we ons niet alleen op de productiegoederen, maar ook op de zogenaamde ‘non-product related’ leveringen en diensten. Inkopen en bestellen kan uw onderneming ongemerkt veel tijd kosten. Tijd die u beter kunt besteden, bijvoorbeeld aan productinnovatie of het binden van uw klanten. Met een heldere analyse en praktische aanbevelingen worden de verbetermogelijkheden zichtbaar gemaakt.

altInkoopscan

Collectief inkopen voor bedrijven

Inkopende partijen kunnen hun krachten bundelen door gezamenlijk in te kopen en daarmee een sterke positie in de markt te verkrijgen. Yellow Way biedt bedrijven de mogelijkheid om deel te nemen aan de collectieve inkoop van verschillende inkooppakketten. Met een zeer beperkte inspanning bereikt u zo maximaal resultaat.

alt Collectieve inkoop van verschillende inkooppakketten

Inkoopopleidingen

Omdat blijvende verbeteringen niet voortkomen uit advies alleen, biedt Yellow Way ook inkoopopleidingen voor iedere doelgroep. “Inkoop voor niet-inkopers” is een laagdrempelige cursus waar met name kleinere organisaties snel van profiteren. Voor grotere organisaties kunnen wij uw medewerkers opleiden tot inkoper, inclusief NEVI diploma’s.

Werving en detachering

Bent u (tijdelijk) op zoek naar een goede inkoper? Wij verzorgen de werving en selectie of lenen tijdelijk één van onze ervaren interim inkopers aan u uit.

altWerving en selectie van inkopers

 

Menu

Checklist aanvragen

Oplevering

Wij controleren of na realisatie aan alle gestelde eisen is voldaan. Is dit het geval, dan volgt de definitieve oplevering. De controle op de ingediende facturen is ook onze zorg, compleet met een betaaladvies. Servicecontracten nemen we optioneel voor u in beheer, zodat u er gedurende de looptijd van verzekerd bent dat de leverancier zijn afspraken nakomt.

Realisatie

Yellow Way bewaakt dit hele proces tot en met oplevering. U neemt steeds alle beslissingen maar gaat gewoon door met uw werk, terwijl ondertussen de uitvoering start. In deze fase houdt Yellow Way de touwtjes strak in handen. De werkzaamheden en de leveringen van materialen van en door verschillende partijen, stemmen wij op elkaar af. Het werk wordt gecontroleerd en waar nodig is begeleid. Regelmatig rapporteren wij over de voortgang en waar nodig overleggen wij met u. Wij zijn erbij!

Selectie partijen

Op basis van marktkennis en ervaring adviseert en ondersteunt Yellow Way u bij de selectie van specialisten en leveranciers. De offertes -op basis van PvE en definitief ontwerp- worden inhoudelijk en op prijs beoordeeld en met elkaar vergeleken. U krijgt vervolgens een offerteadvies. In de praktijk betekent dit het volgende; u bent zeker van dat het hele project van schilder tot aannemer, in vertrouwde handen is. Door onze expertise zijn wij in staat om bij leveranciers de optimale condities en prijzen te bedingen.

Ontwerp en planning

Wij zorgen voor een vlekkenplan, een schetsontwerp dat voldoet aan uw programma van eisen en dat aansluit op de ontwikkeling van uw situatie. In dit ontwerp wordt weergegeven hoe de afdelingen en algemene ruimten van uw organisatie het best verdeeld kunnen worden over de beschikbare oppervlakte. Daarna maakt de projectarchitect achtereenvolgens een voorlopig ontwerp, definitief ontwerp, werktekeningen en detailleringen. In deze fase maken wij ook een globale tijdsplanning voor het project en bewaken deze.

Programma van Eisen

Het is essentieel om de vraag naar nieuwe huisvesting eenduidig vast te leggen. De uitgangspunten, kwaliteitseisen, prestaties, ambities en wensen dienen vooraf duidelijk te zijn. Wij begeleiden u daarbij. Voldoet een pand aan uw huisvestingseisen? Past het bij uw organisatie? Is het flexibel genoeg om te krimpen of te groeien? Een paar vragen waaraan gedacht kan worden wanneer u opzoek bent naar geschikte huisvesting. Een gebouwbeoordeling biedt inzicht in deze vragen. Het opzetten van een projectplan en het maken van een vlekkenplan sluit aan op de gebouwbeoordeling.

Scan uw situatie

Om een goed beeld van uw situatie te krijgen, is een scan essentieel. Deze scan voeren wij gratis en vrijblijvend voor u uit. We komen bij u op locatie kijken, gaan het gesprek met u aan en nemen tekeningen en plattegronden van de oude en gewenste situatie door. In dit stadium verzamelen we veel informatie die we aan de hand van een checklist aan u terugkoppelen. Dit is de eerste stap naar volledige ontzorging!