Driestar Educatief vernieuwt inkoop- en aanbestedingsbeleid

Herzien inkoop- en aanbestedingsbeleid Driestar Educatief

Yellow Way heeft voor Driestar Educatief haar inkoop- en aanbestedingsbeleid herzien. Dit resulteerde in een inkoopbeleid wat aansluit bij de organisatie en de recente (Europese) wetgeving.

Inkoop- en aanbestedingsbeleid
Het inkoop- en aanbestedingsbeleid geeft richting aan de wijze waarop inkopen gedaan worden en geldt voor alle inkopen welke door of namens Driestar educatief worden gedaan. Het document ondersteunt medewerkers bij het correct inkopen van werken, goederen en diensten passend bij het organisatiebeleid en de actuele wet- en regelgeving zoals beschreven in de Aanbestedingswet. Yellow Way heeft in 2015 in samenwerking met Driestar Educatief haar inkoop- en aanbestedingsbeleid opgesteld. Driestar Educatief ontving recent van haar accountant het advies om het inkoop- en aanbestedingsbeleid te herzien conform de actuele aanbestedingswetgeving. Hiervoor werd Yellow Way wederom benaderd.

“Yellow Way is in staat om effectief en klantgericht vragen op inkoopbeleid en Europese aanbestedingen te beantwoorden en samen met de klant beleid te formuleren.”
Kees Codée, Manager Facilitair Bedrijf Driestar Educatief

CPV-codes
Per 2016 zijn ‘sociale en specifieke diensten’ geïntroduceerd in de aanbestedingswet. Dit zijn diensten die vanwege hun aard een beperkte grensoverschrijdende dimensie hebben en waarbij de invulling van de diensten per lidstaat verschilt en afhankelijk is van ‘culturele tradities’. Voor een aanbestedende dienst zoals Driestar educatief betekent dit dat diensten die op deze lijst gepubliceerd zijn, pas vanaf een drempelbedrag van €750.000,- Europees aanbesteed hoeven te worden. Voorheen was in alle gevallen bij ‘werken en diensten’ sprake van een drempelbedrag van €221.000,-, waardoor Driestar Educatief bij ‘sociale en specifieke diensten’ nu meer bewegingsvrijheid heeft in de keuze voor de wijze van inkopen.

Ervaringen uit de praktijk
Driestar educatief beoordeelt de dienstverlening van Yellow Way met een 8. Driestar educatief stelt dat Yellow Way in staat is om effectief en klantgericht vragen op inkoopbeleid en Europese aanbestedingen te beantwoorden en samen met de klant beleid te formuleren. Hier zijn we trots op. Driestar Educatief bezit nu weer een actueel inkoop- en aanbestedingsbeleid waarmee ze jaren vooruit kunnen.

Over Driestar educatief
Driestar educatief inspireert, vormt en ondersteunt (aankomende) leraren, leidinggevenden van scholen en opvoeders in Nederland en daarbuiten. Het doel daarvan is goed onderwijs, goede leiding en goede opvoeding te geven, gefundeerd op de Bijbel, gebonden aan de gereformeerde belijdenisgeschriften en verworteld in de christelijke traditie. Driestar educatief bestaat uit Driestar hogeschool, Driestar onderwijsadvies, Jeugdhulp, Onderzoekscentrum Christelijk leiderschap en Support.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.