Aanbesteding leermiddelen OSVS ondersteunt individuele doelstellingen

Financiële zekerheid en vrijheid in het gebruik van leermiddelen dankzij aanbesteding op maat

Yellow Way heeft de Openbare Scholengroep Vlaardingen Schiedam geholpen bij een Europese aanbesteding van schoolboeken en digitale leermiddelen. Autonomie is belangrijk binnen OSVS. De scholen van OSVS verschillen onderling in doelstellingen op het gebied van onderwijs, leermiddelen en financiën. Door op maat aan te besteden heeft OSVS kunnen inspelen op deze individuele verschillen.

De scholen van OSVS bieden allemaal een ander type onderwijs en hebben hun leermiddelenbeleid op verschillende manieren vorm gegeven. De uitdaging voor Yellow Way bij deze aanbesteding was dan ook om voldoende ruimte te bieden om de doelstellingen van de individuele scholen te realiseren. Dit is goed gelukt: alle scholen krijgen budgettaire zekerheid en ruimte voor kostenbeheersing, waarbij sommigen bovendien insteken op de groei naar digitale methodes en innovatieve tools.

Innovatie en personalisering

De OSVS scholen hebben een behoefte aan innovatieve lesmethodes en tools. Er is een sterke ontwikkeling in leermiddelen en de wijze waarop deze door scholen worden gebruikt. Niet alleen worden boeken steeds vaker vervangen door een digitaal exemplaar, soms worden individuele methodes ook (gedeeltelijk) vervangen door platforms die adaptieve lesstof voor meerdere vakken aanbieden. Ook komen er steeds meer vak-onafhankelijke tools op de markt die een scala aan mogelijkheden bieden.

Input vanuit de leveranciers

De aanbesteding is zodanig ingericht dat er met een beperkt budget toch volop mogelijkheden zijn om te innoveren. Hierbij is aan de leveranciers gevraagd op welke manier zij het beste kunnen bijdragen aan de doelstellingen van de individuele scholen. Het uitgangspunt was dat een aantal scholen Leermiddelen afneemt op basis van een plafondbedrag per leerling, waarbij de partijen continu samen zoeken naar mogelijkheden om flexibel en gepersonaliseerd les te geven en toch de kosten te minimaliseren. Andere scholen maken juist gebruik van de mogelijkheid tot volledige controle over de kosten door per leermiddel te betalen.

OSVS

De openbare scholen voor voortgezet onderwijs in Vlaardingen en Schiedam vormen samen de Openbare Scholengroep Vlaardingen Schiedam (OSVS). Het bestuur van de OSVS vormt het bevoegd gezag van de stichting. Elke school blijft haar eigen identiteit houden, zodat er veel keuzemogelijkheden zijn voor leerlingen en ouders. Samen bieden zij alle vormen van onderwijs: Praktijkonderwijs, Vmbo (met lwoo), Mavo, Havo, Atheneum en Gymnasium. Gezamenlijk zorgt men ervoor, dat onderwijsgeld efficiënt wordt ingezet en krachten worden gebundeld.

OSVS bestaat uit Stedelijk Gymnasium Schiedam, ProNovaCollege, Lyceum Schravenlant, Mavo Schravenlant XL, het Lyceum Vos, het College Vos, de Mavo Vos en de Internationale Vos.

[/spb_text_block] [/spb_column] [spb_column width=”1/4″ el_position=”last”] [spb_text_block title=”Aanbesteding OSVS” pb_margin_bottom=”no” pb_border_bottom=”no” width=”1/1″ el_position=”first last”]

Aanbesteding OSVS

 

aanbesteden, aanbesteding, Europees aanbesteden, Europese aanbesteding, inkoop, inkopen, leermiddelen, schoolboeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.