Europese aanbesteding digitale schoolborden Wartburg College

Yellow Way helpt het Wartburg College met het aanbesteden van een raamcontract voor de levering van interactieve schoolborden

Het Wartburg College heeft onlangs de levering van interactieve schoolborden aanbesteed met hulp van Yellow Way. Aanleiding voor de aanbesteding was de wens om het leveren van de schoolborden (ook wel ‘digiborden’ of ‘smartboards’) over alle locaties onder te brengen in een raamcontract met een vaste leverancier.

De vier locaties van het Wartburg College zijn al grotendeels voorzien van digitale schoolborden. Naast uitbreiding van het aantal borden, ging de aanbesteding vooral om toekomstige vervanging. Flexibiliteit en eenvoud in gebruik zijn geborgd door het uitvragen van een drietal standaardopstellingen die gebruik maken van onderling uitwisselbare software.

Schoolborden nemen een belangrijke plaats in het onderwijs. Niet alleen de kwaliteit van de borden, maar ook service speelt een grote rol. Het was daarom van belang dat in de aanbesteding ruimte werd ingebouwd om beiden te kunnen beoordelen. Dit heeft geleid tot een aanbestedingsstrategie met een hoge weging voor het aspect kwaliteit. De aanbesteding is gewonnen door AENC Audiovisual uit Alblasserdam.

Yellow Way heeft het Wartburg College ondersteund bij het vaststellen van de aanbestedingsstrategie, door alle documenten op te stellen en door de aanbestedingsprocedure te leiden. Het Wartburg College beoordeelt de dienstverlening van Yellow Way met een 8.

Het Wartburg College

Het Wartburg College biedt christelijk voortgezet onderwijs op reformatorische grondslag. De school telt ruim 4.000 leerlingen, verspreid over vier locaties in Rotterdam en Dordrecht. Leerlingen kunnen bij het Wartburg College terecht voor praktijkonderwijs, lwoo, vmbo, mavo, havo, atheneum en gymnasium. Tevens beschikt het Wartburg College over een rebound- en een cluster 4-voorziening.

Meer informatie over het Wartburg College is te vinden op de website: www.wartburg.nl.