Forse besparingen op kantoorartikelen door gezamelijke inkoop

Onder de naam schoolinkoop.nl heeft Yellow Way een collectieve Europese aanbesteding voor kantoorartikelen uitgevoerd in samenwerking met de Besturenraad, VOS/ABB, VKO, VBS, LVGS en VGS . Hierdoor zijn forse besparingen gerealiseerd. Deelname is nog steeds mogelijk!

Inkoop in het onderwijs

Er zijn weinig taken waar schoolbestuurders warm voor lopen en inkoop is hier een van. Het moet gebeuren, maar het is werk voor specialisten. Zeker als er aanbesteed moet worden. Daarom heeft de Besturenraad samen met vijf andere besturenorganisaties Yellow Way geselecteerd als partner om collectieve aanbestedingen te organiseren. De aanbesteding voor kantoorartikelen is in december 2012 afgerond waarbij forse besparingen gerealiseerd zijn!

De voordelen 

De voordelen van het initiatief van de zes besturenorganisaties en Yellow Way zijn evident. Ten eerste is er het financiële voordeel. Omdat zoveel schoolbesturen meedoen wordt er geprofiteerd van het volume-effect. Ook is er bedongen dat er geen leveringskosten worden gerekend, ongeacht de bestelhoeveelheid.

Naast de directe besparingen, zijn de besparingen op de indirecte kosten aanzienlijk. Iedere school kan meerdere bestellers aanwijzen met een eigen inlogcode voor de webshop. Alle individuele bestellingen komen op één overzichtelijke maandfactuur terecht. Op deze manier neemt het proces van bestellen tot en met factuurafhandeling nauwelijks tijd in beslag. De administratieve winst van de overeenkomst met leverancier Lyreco aan de achterzijde is daardoor misschien nog wel groter dan de inkoopwinst aan de voorkant.

Een tweede voordeel is het gemak. Yellow Way voert de aanbesteding uit. Dit is een traject waar ook juridische haken en ogen aanzitten. Door de gesloten overeenkomst hebben scholen daar geen omkijken naar. Yellow Way levert tevens een toegevoegde waarde als het om kwaliteit gaat. Een goede aanbesteding leidt immers tot een goede leverancier. Lyreco is geselecteerd als het bedrijf dat het beste voldeed aan de aanbestedingsvoorwaarden. Om de kwaliteit blijvend te borgen zal Yellow Way regelmatig klanttevredenheidsonderzoeken uitvoeren onder de deelnemende scholen uit om de kwaliteit te monitoren.

Kortom is de uitgevoerde aanbesteding een uniek initiatief waarin de onderwijs organisaties samenwerken om scholen de mogelijkheid te geven om binnen de Europese aanbestedingsregels van grote collectieve kortingen te genieten. Voor aanvullende informatie over het initiatief kunt u terecht op Schoolinkoop.nl of contact opnemen met Carlijn Kuijpers van Yellow Way. Zie voor reacties van scholen ook het artikel in het magazine School! nr.3 op de website van VOS/ABB op pagina 22.

Deelname is nog steeds mogelijk

Voor scholen aangesloten bij de deelnemende besturenraden is deelname aan de overeenkomst nog steeds mogelijk. U kunt zich eenvoudig inschrijven door het invullen van het deelname formulier op de website van schoolinkoop.